Chevy Trailblazer SS Forum banner
1 - 15 of 15 Posts

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I need some help really bad I have an 06SS I just bought it a little while ago test drove it everything was good drove it home everything was good now I’m having an issue I don’t know what it is. I brought it to a shop they said I have a cursed trailblazer they said I’m the third owner that has had the same problem I have a video of what it’s doing it has a new motor a rebuilt transmission .. when you get in it started up it tries to die but it catches itself idols normal go to put it in reverse it backs up and then tries to die it catches itself put it in drive it tries to die again sometimes it dies sometimes it catches itself when it drives it drives perfect even letting it sit for about 10 minutes to warm up still does it if I shut it off after driving it for an hour crank it up let it sit for a minute does the same thing no shops are willing to help me because of the mods that were done to it 251-200-8243 If someone could text me or something I could show you videos I need help very bad
 

·
Registered
Joined
·
455 Posts
If you’re in Mobile AL, it’s not a close drive but one of the better TBSS specialty shops is in Rainbow City, which is a few hours away. Driven Speed Performance. They know the platform inside and out.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
i wanna say the same check your fuses, or even just check your spark plugs and wires to see if they are all there and have good connections and spark plug tightness. Or even maybe if you got mods you might need to get it tuned.
 

·
Registered
2008 TrailblazerSS
Joined
·
1,169 Posts
You should be getting some kind of codes with the problem your describing.
 

·
Registered
TrailblazerSS
Joined
·
24 Posts
Clean Throttle-body, IAC, and mass air flow with a decent product.
Also check Throttle position while you’re there.

Try that first, then on to fuse box.
 

·
Registered
07 AWD 3SS
Joined
·
561 Posts
check those grounds, I've definitely made that mistake before during engine swaps etc... tightening a bolt on the side of a block that holds like G102 or whatever... getting distracted, forgetting...
then the ground intermittently breaks contact, truck shuts off when you're doing 75 or hit a bump...no codes... im like wtf

if the computer isn't on it can't register a code, even if its just for second. My money is on fusebox or ground that feeds the ECM circuit. ground on the pass side front head, two or three grounds including the big 4 gauger on the driver's side engine block, one ground on driver's side shock tower. check them bolts. Ihave a spare known working fusebox if you want one for cheap, message me if you decide to go that route. nbd

also take a good look at your negative battery cable where it interfaces/screws into the battery, that whole sheathed terminal is hot garbage, I trimmed all that off when I finally got mine back runnin the other day

oh- and the two grounds in the drinker’s side fender, next to the battery and up by the fuse box. I dont think those feed the ecm but hey, its a gnd
 

·
Registered
Joined
·
99 Posts
There are several grounds throughout the engine compartment.

Three grounds in the driver’s side fender, next to the battery, up by the fuse box and the shock tower.

Two or three grounds including the main ground from the motor to the battery.

That's just off the top of my head
 
1 - 15 of 15 Posts
Top